Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zabielany krupnik na gęsinie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Moja propozycja na smaczny krupnik

Zabielany krupnik na gęsinie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zabielany krupnik na gęsinie

 

Sposób przygotowania:

Zabielany krupnik na gęsinie
Udko gęsie przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, nieco Kucharka oraz zieloną część pora - gotujemy do miękkości mięsa. Gdy mięso jest miękkie to dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pietruszkę oraz pokrojoną w talarki marchewkę, po 3 minutach wsypujemy kaszę jęczmienną i co trochę mieszając gotujemy do czasu az wszystkie składniki będą miękkie - doprawiamy do smaku. Gorący krupnik rozlewamy na talerze, na środku układamy nieco mięsa obranego z ugotowanego udka z gęsi, wlewamy nieco śmietanki i całość posypujemy świeżym, posiekanym szczypiorkiem
Zabielany krupnik na gęsinie
Etap 1 przygotowujemy wszystkie skladniki.
Zabielany krupnik na gęsinie
Etap 2 całość gotujemy az do miekkosci..