sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Krupnik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i prosta zupka. Polecam

Krupnik Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Krupnik

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik
Mięso myjemy, zalewamy 2 litrami wody. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy do wywaru. Wrzucamy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy około 20 minut i dodajemy kaszę jęczmienną. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy pod koniec gotowania. Całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na wierzchu możemy posypać natką pietruszki. Smacznego
Krupnik
Gotujemy wywar ze skrzydełek kurczaka i warzyw
Krupnik
Do krupniku dodajemy 4 łyżki kaszy jęczmiennej
Krupnik
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę