Camilla0804

Camilla0804

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 301]

Krupnik dominikański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Zupa na wywarze z warzyw z dodatkiem kaszy jęczmiennej, filetów śledziowych, oliwek i kaparów. Podawać posypaną natką pietruszki.

Krupnik dominikański

Składniki:

Krupnik dominikański

 

Sposób przygotowania:

Krupnik dominikański
Kaszę opłukać, odsączyć, zalać wywarem, gotować na małym ogniu. Śledzie namoczyć w wodzie na kilka godzin. Potem przełożyć do mleka i pozostawić na 2-3 godziny. Po wyjęciu pokrajać w paseczki razem z wydrylowanymi oliwkami, dodać do zupy razem z opłukanymi kaparami, chwile pogotować, doprawić do smaku.

Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.