Sposób przygotowania:
Podgrzybkowa zupaETAP 1:
Mięso z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka ( ja użyłam podudzi), zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie, a także obrany seler i por.
Gotujemy wywar. Zbieramy ścięte białko po zagotowaniu.
ETAP 2:
W między czasie obieramy marchew i ziemniaki oraz oczyszczamy grzyby. Wszystko kroimy w kostkę.
ETAP 3:
Kiedy wywar będzie gotowy wyjmujemy mięso oraz por i seler, a do garnka wrzucamy pozostałe warzywa i grzyby które gotujemy do miękkości.
Gdy będą miękkie dodajemy wyjęty wcześniej seler pokrojony w kostkę .
ETAP 4:
Zupę zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody, Przyprawiamy do smaku mielonym czarnym pieprzem i mieszamy z posiekana natką pietruszki.