madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 531]

Podgrzybkowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna zupa grzybowa z podgrzybków z dużą ilością warzyw, gotowana na kurczaku. Podawana z posiekaną natką pietruszki.

Podgrzybkowa zupa

Składniki:

Podgrzybkowa zupa

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybkowa zupa

ETAP 1:

Podgrzybkowa zupa
Gotujemy wywar na mięsie z kurczaka oraz przypraw

Mięso z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka ( ja użyłam podudzi), zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie, a także obrany seler i por.

Gotujemy wywar. Zbieramy ścięte białko po zagotowaniu.

ETAP 2:

Podgrzybkowa zupa
Oczyszczone warzywa i grzyby kroimy w kostkę

W między czasie obieramy marchew i ziemniaki oraz oczyszczamy grzyby. Wszystko kroimy w kostkę.

ETAP 3:

Podgrzybkowa zupa
W wywarze gotujemy pozostałe warzywa i grzyby

Kiedy wywar będzie gotowy wyjmujemy mięso oraz por i seler, a do garnka wrzucamy pozostałe warzywa i grzyby które gotujemy do miękkości.

Gdy będą miękkie dodajemy wyjęty wcześniej seler pokrojony w kostkę .

ETAP 4:

Podgrzybkowa zupa
Przygotowujemy zawiesinę z mąki i wody do zagęszczenia zupy

Zupę zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody, Przyprawiamy do smaku mielonym czarnym pieprzem i mieszamy z posiekana natką pietruszki.