Sposób przygotowania:
Podgrzybkowa zupaETAP 1:
![Podgrzybkowa zupa Podgrzybkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podgrzybkowa-zupa-480154.jpg)
Mięso z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka ( ja użyłam podudzi), zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie, a także obrany seler i por.
Gotujemy wywar. Zbieramy ścięte białko po zagotowaniu.
ETAP 2:
![Podgrzybkowa zupa Podgrzybkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podgrzybkowa-zupa-480157.jpg)
W między czasie obieramy marchew i ziemniaki oraz oczyszczamy grzyby. Wszystko kroimy w kostkę.
ETAP 3:
![Podgrzybkowa zupa Podgrzybkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podgrzybkowa-zupa-480161.jpg)
Kiedy wywar będzie gotowy wyjmujemy mięso oraz por i seler, a do garnka wrzucamy pozostałe warzywa i grzyby które gotujemy do miękkości.
Gdy będą miękkie dodajemy wyjęty wcześniej seler pokrojony w kostkę .
ETAP 4:
![Podgrzybkowa zupa Podgrzybkowa zupa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/podgrzybkowa-zupa-480162.jpg)
Zupę zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody, Przyprawiamy do smaku mielonym czarnym pieprzem i mieszamy z posiekana natką pietruszki.