paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Krupnik na gryczanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie lubiłam krupniku dopóki nie spróbowałam tego

Krupnik na gryczanej

Składniki:

Krupnik na gryczanej

 

  • 30 dag serc i żołądków drobiowych
  • 1 czerwona cebula
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1/2 czerwona papryka
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 2 łyżki kaszy gryczanej
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • liść laurowy
  • maggi przyprawa do zup
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Krupnik na gryczanej
Marchew, pietruszkę i selera obieramy a następni ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Natkę płuczemy, otrzepujemy i drobno siekamy. Paprykę kroimy w paseczki. Podroby zalewamy 1,5 litra wody i gotujemy do miękkości. Następnie wyjmujemy je z wody. Do wrzątku wsypujemy następnie kaszę i dodajemy starte warzywa. Do gotującej się zupy dodajmy też cebulę i jeden liść laurowy. Całość doprawiamy pieprzem, solą i maggi. Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. w tym czasie podroby kroimy w kostkę. Gdy warzywa są gotowe dodajemy mięso, paprykę i koncentrat. Każdy z talerzy zupy posypujemy natką.