goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Krupnik na kościach wieprzowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taki krupnik jest bardzo smaczny i pożywny. W sam raz na zimowe obiady. Do zupy można także dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krupnik na kościach wieprzowych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krupnik na kościach wieprzowych

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na kościach wieprzowych
Obgotowane kości wyjmujemy, a wywar przecedzamy, dodajemy przyprawy: liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy w nim pokrojoną w kostkę włoszczyznę. Następnie do warzyw dodajemy kaszę i całość gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Krupnik możemy podać z pieczywem. Smacznego! 
Krupnik na kościach wieprzowych
W wywarze gotujemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę.
Krupnik na kościach wieprzowych
Do warzyw dodajemy kaszę i całość gotujemy do miękkości