motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Krupniak na kostce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny domowy krupnik na kościach

Krupniak na kostce

Składniki:

Krupniak na kostce

 

Sposób przygotowania:

Krupniak na kostce
Kości od schabu umyć, włożyć do garnka i zalać 6 szklankami wody. Wsypać łyżeczkę soli oraz przepłukaną kaszę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do wywaru. Marchew i pietruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tacre o dużych oczkach. Wrzucić do zupy. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i gotować, aż kasza będzie miękka. Wyjąć kość i ewentualnie obrać z mięsa, dodać je do zupy. Przyprawić pieprzem. Wylać na talerz i posypać posiekaną natką pietruszki.