mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Krupnik ogórkowy z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Bardzo lubię zimowe zupy bo są syte. Tym razem krupnik połączyłam z ogórkową i wyszło dwa w jednym.Do tego zapach lasu w postaci podgrzybków suszonych i wyszła pyszna zupka.

Krupnik ogórkowy z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik ogórkowy z grzybami

 

 

  • 3 marchewki

 

  • 20 dkg selera

 

  • 1 por biała część

 

 

 

 

 

  • 1 łyżeczka majeranku

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik ogórkowy z grzybami
Ziemniaki, marchewkę obieram i myję oraz kroję w kostkę. Seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Por drobno kroję. Grzyby moczę w zimnej wodzie przed dobę. Do garnka przekładam warzywa, mięso, kaszę, dodaję grzyby odsączone z wody i gotuję na wolnym ogniu około godzinę do miękkości mięsa. Pod koniec gotowania dodaję starte na tarce jarzynowej ogórki, doprawiam solą i majerankiem.
Krupnik ogórkowy z grzybami
seler i marchewka obrane oraz umyte oraz por
Krupnik ogórkowy z grzybami
seler starty marchewka pokrojona w plastry por
Krupnik ogórkowy z grzybami
podgrzybki suszone namoczona na noc w misce
Krupnik ogórkowy z grzybami
ogórki kisozne starte na tarce jarzynowej