Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Krupnik to moja jedna z ulubionych zup. Mogę jeść go i na obiad i na kolację. Świetna nawet następnego dnia.

 Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka
Udko z kurczaka myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy woda i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy sól. Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy warzywa do wywaru wraz z posiekana natką pietruszki – gotujemy 10 minut, dodajemy kaszę i całość gotujemy do miękkości. Na koniec doprawiamy pieprzem i solą.
 Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka
Etap 1 warzywa obieramy i kroimy w kostkę
 Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka
Etap 2 na udku z kurczaka gotujemy wywar
 Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka
Etap 3 do wywaru dodajemy warzywa i natkę
 Krupnik z jęczmienną kaszą na udku z kurczaka
Etap 4 dodajemy kaszę i całość gotujemy