Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Krupnik z kaszy gryczanej

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ugotować mięso. Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru do dać kaszę,

Krupnik z kaszy gryczanej

Składniki:

Krupnik z kaszy gryczanej

 

  • 30 dag mięsa z kością (lub podrobów)
  • marchewka, pietruszka
  • pół selera
  • cebulka
  • pól strąka czerwonej papryki
  • 2 łyżki kaszy gryczanej
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • natka pietruszki
  • przyprawa do zup
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krupnik z kaszy gryczanej
Ugotować mięso. Wyjąć, gdy zmięknie, a do gotującego się wywaru do dać kaszę, starte na grubej tarce warzywa, sól, pieprz, przyprawę do zup. Pod koniec gotowania włożyć pokrojoną w półkrążki paprykę, do dać koncentrat i pokrojone, wcześniej ugotowane, mięso. Zupę posypać natką pietruszki (100 g -35 kcal).