Pobitegarybarbary

Pobitegarybarbary

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Krupnik z ogórkiem kiszonym i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczna i oryginalna zupa. Bardzo rozgrzewa i syci w sezonie jesienno-zimowym. Gorąco polecam.

Krupnik z ogórkiem kiszonym i pieczarkami

Składniki:

Krupnik z ogórkiem kiszonym i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z ogórkiem kiszonym i pieczarkami
Mięso z kurczaka zalewamy 3 litrami wody. Dodajemy łyżkę przyprawy uniwersalnej. Gotujemy przez pół godziny. Pokrojone w plastry pieczarki odparowujemy z nadmiaru wody. Mięso wyjmujemy i dodajemy kaszę. Gotujemy przez 10 minut.

Dodajemy starte na tarce ogórki, pieczarki oraz rozdrobnione mięso. Gotujemy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę. Solimy i pieprzymy do smaku. Doprawiamy gałką. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

ogórki