Sposób przygotowania:
Krupnik z pulpecikami
Wykorzystujemy rosół z poprzedniego dnia lub gotujemy bulion na kostkach. Marchew obieramy ,myjemy ,kroimy w plasterki, ziemniaki ,obieramy , myjemy ,kroimy w kostkę-wrzucamy do gotujacego sie wywaru. W kolejnym garnku gotujemy kaszę ,lepiej ja osobno ugotować unikniemy wtedy mętnienia zupy i nie będzie nam zbyt mocno gęstniała.Ugotowaną kaszę odcedzamy na sitku i dodajemy do zupy.Zupa się gotuje a my zajmujemy sie przygotowaniem pulpecików .Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, jak sie ładnie zarumieni dodajemy do mielonego mięsa ,mięso doprawiamy do smaku sola lub vegetą, pieprzem,słodką papryką i majerankiem. Miesko formujemy w małe pulpeciki. Na 10minut przed końcem gotowania pulpeciki dodajemy do zupy.Zupkę doprawiamy do smaku-vegetą, pieprzem, papryką , a na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. SMACZNEGO!