Sposób przygotowania:
Krupnik z ziemniakami
Warzywa obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka ). Mięso , warzywa , kaszę , ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki zalać wodą i gotować ,aż mięso będzie miękkie , a kasza się ,, rozklei „. Doprawić maggi .Wyjąć mięso , obrać od kości , usunąć chrząstki – rozdrobnić i włożyć do zupy . Podawać posypany natką pietruszki
kinga
Pyza
Sarenka
Bahus
Bahus
Babciagramolka
Mało tego możesz wpadać i zjadać moja porcję .Ja lubię tylko krupnik z pęczaku na rosole - taki przezroczysty w którym kasza pływa . Ale siła wyższa - jestem w mniejszości .
AguchaZ
msewka
Babciagramolka
Kubasy przyleciały z Anglii ( na wyprzedaży sobie kilka takich rzeczy kupiłam - nie wytrzymałam jak zobaczyłam ,że mogę mieć takie różniaste starocie po 2,50 zł za sztukę po przeliczeniu. Maniacko zbieram takie ,, skorupy "
zibi_scj55