Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Krupnik z ziemniakami

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Nie przepadam za krupnikami , a już szczególnie gotowanym na wieprzowinie – ale rodzina lubi więc gotuję .

Krupnik z ziemniakami

Składniki:

Krupnik z ziemniakami

 

  • :30 dag żeberek lub innego mięsa wieprzowego
  • 10 dag kaszy ( 1 woreczek )
  • 1 marchewka
  • ½ pietruszki
  • 1/8 selera
  • 3 ziemniaki
  • 1-2 łyżeczki maggi w płynie
  • 1 ½ litra wody
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki lub koperku

 

Sposób przygotowania:

Krupnik z ziemniakami
Warzywa obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka ). Mięso , warzywa , kaszę , ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki zalać wodą i gotować ,aż mięso będzie miękkie , a kasza się ,, rozklei „. Doprawić maggi .Wyjąć mięso , obrać od kości , usunąć chrząstki – rozdrobnić i włożyć do zupy . Podawać posypany natką pietruszki