eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Krupniok Eli grillowany w jabłkach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam jabłka wypełnione krupniokiem z pokrojonym jabłkiem i cebulką. Jabłka upiekłam na grillu.

Krupniok Eli grillowany w jabłkach

Składniki:

Krupniok Eli grillowany w jabłkach

jabłka

farsz

  • 400 g krupnioka
  • 1 duża cebula
  • pokrojony miąższ wydrążony z jabłek

przyprawy

  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Krupniok Eli grillowany w jabłkach

przygotowanie farszu

Krupniok Eli grillowany w jabłkach
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie farszu cd

Krupniok Eli grillowany w jabłkach
Wydrążony miąższ z jabłek drobno pokroić.

Jabłka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z jabłek odciąć góry z ogonkami. Miąższ jabłek wydrążyć i drobno pokroić.

przygotowanie farszu cd

Krupniok Eli grillowany w jabłkach
Obrane z osłonek krupnioki pokroić w plastry.

Krupnioki obrać z osłonek i pokroić w plasterki.

przygotowanie farszu cd

Krupniok Eli grillowany w jabłkach
W misce wymieszać krupnioki, cebulę, jabłka, majeranek i przyprawy.

Do miski włożyć krupnioki, cebulę ,jabłka, majeranek, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.

przygotowanie jabłek

Krupniok Eli grillowany w jabłkach

Do wydrążonych jabłek nałożyć farsz z krupnioka. Jabłka ułożyć na tacce aluminiowej wysmarowanej olejem rzepakowym.

Tackę położyć na grillu i piec jabłka aż lekko zmiękną. Smacznego!


Tagi:

grill kaszanka