Sposób przygotowania:
Krupniok Eli grillowany w jabłkachprzygotowanie farszu
Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie farszu cd
Jabłka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Z jabłek odciąć góry z ogonkami. Miąższ jabłek wydrążyć i drobno pokroić.
przygotowanie farszu cd
Krupnioki obrać z osłonek i pokroić w plasterki.
przygotowanie farszu cd
Do miski włożyć krupnioki, cebulę ,jabłka, majeranek, doprawić solą, pieprzem i wymieszać.
przygotowanie jabłek
Do wydrążonych jabłek nałożyć farsz z krupnioka. Jabłka ułożyć na tacce aluminiowej wysmarowanej olejem rzepakowym.
Tackę położyć na grillu i piec jabłka aż lekko zmiękną. Smacznego!
gusia1000