Sposób przygotowania:
Ziemniaki Eli faszerowane krupniokiemprzygotowanie krupnioków
Z krupnioków zdjąć osłonki i pokroić w plastry.
przygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie jabłek
Jabłka umyć,obrać ze skórki i wykroić gniazda nasienne. Miąższ jabłek pokroić w kostkę.
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać,umyć,zalać osolonym wrzątkiem i ugotować na pół miękko. Ugotowane ziemniaki odcedzić i zalać zimną wodą na 10 minut. Ponownie odcedzić ziemniaki,odciąć wierzchy i wydrążyć środki.
Na patelni rozgrzać smalec,dodać cebulę,jabłka,doprawić solą,pieprzem do smaku i smażyć aż składniki zmiękną. Do cebuli z jabłkami dodać krupnioki i jeszcze chwilę razem smażyć.
Farsz wyłożyć na ziemniaki i piec na gorącym grillu aż będą miękkie. Smacznego!