czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Na grillu sprawdzają się nie tylko kiełbaski i karkówka, ale i warzywa, na przykład faszerowane pieczarki.

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

Składniki:

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym

 

  • 6 pieczarek do faszerowania
  • 400 g mięsa mielonego
  • ok. 70 g fety (1/3 opakowania)
  • 3-4 suszone pomidory
  • ulubiona mieszanka ziołowa
  • pieprz
  • masło
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Grillowane pieczarki z mięsem mielonym
Z pieczarek wyciąć ogonki i drobno posiekać.

Suszone pomidory pokroić drobno, fetę pokroić w niedużą kostkę. Mięso wymieszać z posiekanymi ogonkami, suszonymi pomidorami, fetą, ziołami i nałożyć do kapeluszy. Każdy kapelusz posypać natką pietruszki, pieprzem, a na wierzchu położyć plasterek masła.

Po dwie pieczarki zawinąć w folię aluminiową i grillować na tacce na średnio rozgrzanym grillu.

Smacznego