Sposób przygotowania:
Pikantne kofty wołowe z grilla
Mięso wołowe myjemy, osuszamy i mielimy w maszynce. Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i mieszamy.
Dodajemy ubitą w moździerzu kolendrę, czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę przypraw. Dokładnie mieszamy.
Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy.
Wstawiamy mięso na 2 godziny do lodówki, aby się zamarynowało. Następnie formujemy podłużne kotleciki, nabijamy je ostrożnie na patyki do szaszłyków.
Układamy na tacce i grillujemy, przekręcając w trakcie mięso tak, by upiekło się równomiernie ze wszystkich stron.
Smacznego :)
Dodajemy ubitą w moździerzu kolendrę, czosnek przeciśnięty przez praskę i resztę przypraw. Dokładnie mieszamy.
Natkę pietruszki płuczemy, osuszamy, siekamy i dodajemy do mięsa. Mieszamy.
Wstawiamy mięso na 2 godziny do lodówki, aby się zamarynowało. Następnie formujemy podłużne kotleciki, nabijamy je ostrożnie na patyki do szaszłyków.
Układamy na tacce i grillujemy, przekręcając w trakcie mięso tak, by upiekło się równomiernie ze wszystkich stron.
Smacznego :)