eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Krupniokowe hot dogi Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla odmiany zamiast zwykłych hot dogów,krupniokowe.

Krupniokowe hot dogi Eli

Składniki:

Krupniokowe hot dogi Eli

 

  • 2 duże bułki
  • 3 krupnioki-około 50dkg
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki smalcu
  • ogórki konserwowe lub kiszone
  • papryka czerwona do dekoracji

Sposób przygotowania:

Krupniokowe hot dogi Eli
Krupnioki wyjąć z osłonek.Na patelni roztopić 1 łyżkę smalcu,dodać krupnioki,ewntualnie dodać pieprzu i przesmażyć.Cebule pokroić w grubszą kostkę.Na drugiej patelni roztopić pozostały smalec,dodać cebulę,sól,pieprz i smażyc aż się lekko zrumieni.Bułki przekroić na pół wzdłuż.Miąższ wyjąć ze środka i bułki podpiec lekko w piekarniku pod grillem..Bułki wypełnić przesmażoną kaszanką i posypać cebulką.Podawać z ozdobnie pokrojonymi ogórkami i papryką.Smacznego!

Tagi:

hot dogi