zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Kruszone ze śliwkami i marchewką

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Eksperyment się opłacił, ciacho pyszne, i to połączenie śliwek i marchewki...mniam:)

Kruszone ze śliwkami i marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kruszone ze śliwkami i marchewką

 

 

  • Nadzienie:
  • 40 dkg śliwek węgierek – bez pestek
  • Marchewka średnia (15 dkg)
  • Budyń śmietankowy
  • Łyżka cukru ( u mnie trzcinowy)
  • Łyżeczka przyprawy do piernika(p łaska)

 

Sposób przygotowania:

Kruszone ze śliwkami i marchewką
Obraną i umytą marchewkę starłam na tarce o drobnych oczkach, śliwki rozdrobniłam w blenderze. Przełożyłam do miski, dodałam budyń ( w proszku) łyżeczkę przyprawy do piernika i cukier, wymieszałam dokładnie. Przygotowałam „ciasto”, łącząc składniki palcami, aż powstała kruszonka. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysypałam połowę, i lekko ugniotłam, przełożyłam nadzienie śliwkowe i dałam resztę kruszonki. Piekłam 45 minut w 170 st.C. To porcja na małą blaszkę, moja ma 28x23,5 cm Można z powodzeniem podwoić ilość składników, to ciacho praktycznie nie rośnie
Kruszone ze śliwkami i marchewką
przygotować potrzebne składniki, śliwki, mąka, masło, marchew..
Kruszone ze śliwkami i marchewką
Obraną i umytą marchewkę starłam na tarce o drobnych oczkach, śliwki rozdrobniłam w blenderze. Przełożyłam do miski, dodałam budyń ( w proszku) łyżeczkę przyprawy do piernika i cukier, wymieszałam dokładnie.
Kruszone ze śliwkami i marchewką
rzygotowałam „ciasto”, łącząc składniki palcami, aż powstała kruszonka. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysypałam połowę, i lekko ugniotłam, przełożyłam nadzienie śliwkowe
Kruszone ze śliwkami i marchewką
Piekłam 45 minut w 170 st.C. To porcja na małą blaszkę, moja ma 28x23,5 cm Można z powodzeniem podwoić ilość składników, to ciacho praktycznie nie rośnie