Sposób przygotowania:
Kruszone ze śliwkami i marchewką
Obraną i umytą marchewkę starłam na tarce o drobnych oczkach, śliwki rozdrobniłam w blenderze. Przełożyłam do miski, dodałam budyń ( w proszku) łyżeczkę przyprawy do piernika i cukier, wymieszałam dokładnie. Przygotowałam „ciasto”, łącząc składniki palcami, aż powstała kruszonka. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wysypałam połowę, i lekko ugniotłam, przełożyłam nadzienie śliwkowe i dałam resztę kruszonki. Piekłam 45 minut w 170 st.C. To porcja na małą blaszkę, moja ma 28x23,5 cm Można z powodzeniem podwoić ilość składników, to ciacho praktycznie nie rośnie
edytaha
zewa
zbysiowa
edytaha
Ech ci faceci, chyba wszyscy mają tendencję do "wciągania" i nie myślenia przy tym o innych ;P
zewa
Edytko dokładnie jest tak jak piszesz, hi, hi.
elzbieta8960
zbysiowa
Troszkę zostało do sobotniej kawy;)