Sposób przygotowania:
kubuś
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka . Dodać mąkę zmięszaną z proszkiem i lekko wymieszać . Wylać na formę .Piec w tem. 180 C około 30 min bez termoobiegu. Wlać całą butelkę kubusia do naczynia lekko zagotować. Budnie rozrobić kubusiem . Wlać do kubusia mieszając tak jak się robi budyń na mleku . Wylać gorącą masę na ostygnięty biszkopt. Poukładać w gorącą masę ciastka biszkopty .Poczekać aż zastygnie. W między czasie galaretkę rozrobić w 300 ml wrzącej wody , pozostawić do ostygnięcia .Ubić śmietankę na sztywno .Gdy galaretka będzie tężeć dodać do śmietanki i lekko zmiksować .Wyłożyć na biszkopty i pozostawić do stężenia w lodówce .Na koniec posypać wiórkami czekoladowymiRewelacyjnie smakuje na drugi dzień . SMACZNEGO!!
A.B.
jovi
msewka