Sposób przygotowania:
Kubuś wg Danusi
CIASTO: Oddzielić żółtka od białek. Z białek i szczypty soli,ubić pianę na sztywno. W trakcie ubijania dodać cukier,ubijać. Gdy piana będzie ubita stopniowo dodawać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ostrożnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem blachy. Wstawić do piekarnika na ok.30 minut,piec w 175 stop. MASA: Budynie rozmieszać w 1,5 szklanki soku, resztę soku zagotować z cukrem. Budyń wlać na gotujący się sok, zagotować mieszając. PIANKA Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wodzie, odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając po łyżce galaretki dalej ubijając. Upieczone ciasto przekroić na pół. Wyłożyć na ciasto masę , przykryć drugą połową ciasta, na cieście ułożyć delicje i zalać je pianką. Odstawić do schłodzenia lodówki