Sposób przygotowania:
Tort z masą toffi i brzoskwiniami
Biszkopt: Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą tak aby oblepiła ścianki formy. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Do ubitej piany dodajemy cały czas ubijając po jednym żółtku. Następnie do jajecznej masy dodajemy obie przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wymieszane ciasto wlewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około pól godziny. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy na 4 blaty. Każdy skrapiamy wódką o smaku cytrynowym. Frużelina Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Zalewę brzoskwiniową wlewamy do garnka i dopełniamy wodą, tak aby razem były dwie szklanki. Połowę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej galaretkę ananasową. Pozostałą zimną zalewę mieszamy z proszkiem budyniowym, a następnie z płynną galaretką i zagotowujemy. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Masa Masło ucieramy na puszysty krem , następnie cały czas ucierając dodajemy po łyżce krówki, a na samym końcu po jednym żółtku. Na talerzu układamy pierwszy blat i układamy połowę masy brzoskwiniowej, przykrywamy drugim blatem , smarujemy masą toffi, nakładamy kolejny blat i resztę brzoskwiń. Układamy ostatni blat i wierzch oraz boki smarujemy resztą masy i dowolnie dekorujemy.
luna76
madzik323
Dziękuję :) bardzo cieszą mnie tak miłe słowa