Sposób przygotowania:
Kukułeczka inaczej
Ciemny biszkopt przeciąć na pół, jedną połowę wyłożyć na blaszkę i posmarować dżemem. Z białego biszkoptu wyciąć szklanką koła. Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić. Śmietanę ubić na sztywno z pudrem, pod koniec dodać schłodzoną żelatynę. Kawę rozpuścić w szklance wrzątku, ostudzić, dolać spirytus i łyżeczkę cukru.1/3 część ubitej śmietany wyłożyć na posmarowany dżemem placek,Następnie maczamy w kawie koła wycięte z białego biszkoptu i układamy na śmietanie. Tabliczkę czekolady rozpuszczamy i polewamy namoczone biszkopty, następnie wykładamy 1/3 część śmietany i przykrywamy ciemnym plackiem. Na wierzch wykładamy resztę śmietany i polewamy roztopioną druga tabliczką czekolady .