Sposób przygotowania:
Kukułeczka - 3 BIT
Mleko skondensowane gotujemy ok.2-3 godzin. Po tym czasie wyjmujemy z garnka i studzimy. Krem karpatkowy przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wcześniej namoczoną, roztopioną i rozpuszczoną żelatyną.Można do śmietany dodać odrobinę cukru pudru, ale chyba i bez tego jest dosyć słodka.W formie sernikowej układamy warstwę herbatników, smarujemy karmelem z mleka, po czym znów herbatniki, a na to krem karpatkowy.Następnie kolejna warstwa herbatników i na nią śmietana. Całość delikatnie posypać startą czekoladą. Wstawić na 4 godziny do lodówki.Najlepsze jest następnego dnia gdy herbatniki skruchną.
dziubekola
fuksja
Natala1210
alicja
yola
agnietka_m
Ines