Sposób przygotowania:
Delikatna kukułeczkaCiasto
Białka ubić z cukrem, dodać rozrobione żółtka na łyżce wody , wymieszać.
Następnie dodać mąkę ziemniaczana, mąkę pszenną, proszek do pieczenia, kakao,łyżkę oleju, wymieszać na gładkie ciasto.
Przygotować blachę o wymiarze 25- 40 cm. Ciasto przelać do blachy, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 cm, na około 25 minut.
Krem
Ubić śmietanę, dodać śmietan fiksy, cukier puder.
Czekoladę rozpuścić na parze wodnej, wymieszać z wódką, cukrem, zagotować i odstawić do stygnięcia.
Ciasto podzielić na dwie części, na pierwszą wyłożyć 1/2 kremu, następnie biszkopty, polać je czekoladą, znowu krem, biszkopty, czekolada, krem i druhi placek. Całość posypać kakao. Ciasto odstawić do lodówki na trzy dni.
Jusia22
julcia12437
Jak wchodzisz w swój profil i moje to tam koło punktów przyznanych za przepis masz edytuj i klikasz :)
Jusia22
julcia12437
Jak masz zdjęcie na swoim pulpicie na komputerze czy laptopie i jak klikniesz na nie lewym przyciskiem myszki i wyskoczy ci tam co chcesz wybrać i masz kliknąć na utwórz za pomocą i paint. Wyskoczy ci i masz tam dużo opcji, znajdź obróć i obracasz - masz obróć w prawo o 90 stopni itd. :)
Jusia22
julcia12437
O i widzisz, od razu lepiej :) Nie ma za co :) Ja również Cię pozdrawiam.