Sposób przygotowania:
Kukurydziane kopytka
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać do tego jeszcze kaszę kukurydzianą. Całość dobrze wymieszać ze sobą. Następnie wlać do tego wody, aby z masy ugnieść ciasto. Z dobrze ugniecionego ciasta uformować rulon, a z niego wycinać kopytka. W następnej kolejności kopytka gotować w lekko osolonej wodzie. Kopytka gotować do czasu, aż wypłyną na wierzch. Na patelni należy rozgrzać olej, a później smażyć na nim z jednej i drugiej strony kopytka. Ugotowane, a następnie usmażone na oleju kopytka kukurydziane oczyścić ręcznikami papierowymi z nadmiaru tłuszczu i podać na talerz. Na patelni rozpuścić masło i dodać do niego trochę bułki tartej. Całość chwilę podsmażyć, a później polać tym zrobione już kopytka kukurydziane. Kopytka kukurydziane są szybkim i pysznym obiadem. Smacznego!