Sposób przygotowania:
Kulebiak
Przygotować ciasto: drożdze utrzeć z cukrem, zalać połową szklanki ciepłego mleka. Wsypać szklankę wymieszać, przykryć, odstawić do wyrośnięcia. Dwa jajka rozbić, wymieszać z resztą mleka i mąki. połączyć z rozczynem. Ciasto wyrobić, wlać stopione masło, ponownie wyrobić, odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Przygotować farsz: wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Wątróbkę podsmażyć z cebulą, przepuścić przez maszynkę. Dwa jajka ugotować na twardo, posiekać. Natkę posiekać, wymieszać z jajkami i wątróbką, doprawić. Ciasto rozwałkować na prostokątny placek o grubości 1/2 centymetra. Na brzegu ułożyć farsz, zawinąć. Z resztek ciasta uformować cienkie ruloniki i wyciąć gwiazdkę. Ozdobami udekorować kulebiak. Ostatnie jajko rozbełtać, posmarować kulebiak. Piec 25-30 minut w temperaturze 180°C.