Sposób przygotowania:
Pralinki marchewkowe
Marchew obieramy, myjemy (jeśli używamy młodej marchewki, to wystarczy ją dobrze umyć) i przepuszczamy przez sokowirówkę.
Sok wykorzystujemy dowolnie, a "resztki", które pozostały w pojemniku sokowirówki przekładamy do miski. Wybieramy większe kawałki, a do pozostałej marchewki dodajemy wiórki kokosowe i miód. Dokładnie mieszamy, po czym wsypujemy kakao i ponownie mieszamy.
Lekko zwilżoną dłonią formujemy dowolnej wielkości kuleczki. Cukier mieszamy z cynamonem i w nim obtaczamy każdą pralinkę.
Można jeść od razu lub po lekkim schłodzeniu.
Sok wykorzystujemy dowolnie, a "resztki", które pozostały w pojemniku sokowirówki przekładamy do miski. Wybieramy większe kawałki, a do pozostałej marchewki dodajemy wiórki kokosowe i miód. Dokładnie mieszamy, po czym wsypujemy kakao i ponownie mieszamy.
Lekko zwilżoną dłonią formujemy dowolnej wielkości kuleczki. Cukier mieszamy z cynamonem i w nim obtaczamy każdą pralinkę.
Można jeść od razu lub po lekkim schłodzeniu.