Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1039]

Kuleczki krówkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś słodkiego, pysznego na karnawałowe dni do kawy, wystarczy 15 minut i tylko 3 składniki, na zrobienie takiego cuda. Idealne dla niespodziewanych gości, na przeróżne imprezy, święta. Wypróbuj przekonaj się.

Kuleczki krówkowe

Składniki:

Kuleczki krówkowe

 

  • 2 opakowania ryżu preparowanego
  • ½ kg cukierków krówek
  • 125 g masła

Sposób przygotowania:

Kuleczki krówkowe

I

Kuleczki krówkowe
Przygotowanie masy na zrobienie kuleczek, króki cukierki rozpuszczam raz z masłem.

1. Masło rozpuszczam razem z cukierkami, miesząc cały czas łyżką do chwili rozpuszczenia się cukierków, najlepiej na wolnej temperaturze, żeby masa się nie przypaliła.

II

2. Następnie masę przekładam do miski i wsypuję ryż. Mieszam dokładnie i ręką robię małe kuleczki.
3. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
4. Gotowe.
5. Smacznego.