Sposób przygotowania:
Szyszki z kakao
Margarynę pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka i stopić na "wolnym" ogniu. W tym czasie krówki rozpakować i wrzucić do margaryny ( nawet jeśli ta się nie rozpuściła do końca ). Mieszamy cały czas, aż krówki się rozpuszczą.
Następnie dodajemy kakao i mieszamy,aż połączy się ono z masą. Gdy to nastąpi, zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy pierwszą paczkę ryżu i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe dwie paczki ryżu i mieszamy tak, by każde ziarenko ryżu było pokryte masą.
Teraz następuje twórcza część:)
Z powstałej masy formujemy szyszki. Ja robię niewielkie takie na dwa kęsy:)
Gotowe szyszki układamy np. na kawałku papieru do pieczenia i odstawiamy na kilka minut do lodówki, by stężały. Potem można już zajadać:)
Przy formowaniu trzeba uważać, bo masa jest bardzo gorąca i można poparzyć ręce, o języku nie wspomnę jak dziecko będzie chciało podkraść:)
Następnie dodajemy kakao i mieszamy,aż połączy się ono z masą. Gdy to nastąpi, zdejmujemy garnek z ognia i wsypujemy pierwszą paczkę ryżu i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe dwie paczki ryżu i mieszamy tak, by każde ziarenko ryżu było pokryte masą.
Teraz następuje twórcza część:)
Z powstałej masy formujemy szyszki. Ja robię niewielkie takie na dwa kęsy:)
Gotowe szyszki układamy np. na kawałku papieru do pieczenia i odstawiamy na kilka minut do lodówki, by stężały. Potem można już zajadać:)
Przy formowaniu trzeba uważać, bo masa jest bardzo gorąca i można poparzyć ręce, o języku nie wspomnę jak dziecko będzie chciało podkraść:)
edytaha
misia5
Chyba każdy tak ma:)
olmanka
misia5
Szybko się robi i jeszcze szybciej znikają:)
zbysiowa
Elficzna
misia5
ciasteczka
misia5
Moje dziewczyny też je uwielbiają :) Ile człowiek by ich nie zrobił tyle zniknie :)