Sposób przygotowania:
Szybkie szyszki z ryżu preparowanego
Krówki wyjmujemy z papierków i kroimy na kawałki , następnie wkładamy do garnka razem z masłem i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia cały czas mieszając aby masa nam sie nie przypaliła.
Jeżeli chcemy szyszki kakaowe to do masy dodajemy ciemnego kakao.
Do rozpuszczonej masy z krówek dodajemy stopniowo ryż i mieszamy.
Po lekkim wystudzeniu jeszcze ciepłą masę bierzemy porcjami w dłonie formując nasze szyszki.
Rada;
Dłonie można natłuścić masłem wtedy łatwiej i lepiej formuje sie szyszki.
Najlepsze szyszki są z cukierków mieszanych jak krówki, toffi i irysy ale niestety ciężko dostać te cukierki wiec szyszki są tylko z krówek.
Jeżeli chcemy szyszki kakaowe to do masy dodajemy ciemnego kakao.
Do rozpuszczonej masy z krówek dodajemy stopniowo ryż i mieszamy.
Po lekkim wystudzeniu jeszcze ciepłą masę bierzemy porcjami w dłonie formując nasze szyszki.
Rada;
Dłonie można natłuścić masłem wtedy łatwiej i lepiej formuje sie szyszki.
Najlepsze szyszki są z cukierków mieszanych jak krówki, toffi i irysy ale niestety ciężko dostać te cukierki wiec szyszki są tylko z krówek.
gusia1000