Sposób przygotowania:
Kulki ryżowe z nutą sera
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Ryż wkładany do woreczka z dziurkami i gotujemy do miękkości, odcedzamy na durszlaku.
Do letniego dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy, masa ma być gęsta.
Ser żółty kroimy w kostkę. Z ryżu formujemy 6 kulek średniej wielkości i do każdej wtykamy do środka kosteczkę sera.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano z obu stron.
Ja zaserwowałam je z surówką z kapusty kiszonej.
Do letniego dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy, masa ma być gęsta.
Ser żółty kroimy w kostkę. Z ryżu formujemy 6 kulek średniej wielkości i do każdej wtykamy do środka kosteczkę sera.
Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano z obu stron.
Ja zaserwowałam je z surówką z kapusty kiszonej.