aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Kulki ryżowe z nutą sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kulki ryżowe z nutą sera- apetyczne bezmięsne danie na obiad. Całkiem dobre z tym serkiem w środku, mniam!

Kulki ryżowe z nutą sera

Składniki:

Kulki ryżowe z nutą sera

 

Sposób przygotowania:

Kulki ryżowe z nutą sera
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Ryż wkładany do woreczka z dziurkami i gotujemy do miękkości, odcedzamy na durszlaku.

Do letniego dodajemy posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, mąkę i bułkę tartą. Mieszamy, masa ma być gęsta.

Ser żółty kroimy w kostkę. Z ryżu formujemy 6 kulek średniej wielkości i do każdej wtykamy do środka kosteczkę sera.

Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano z obu stron.

Ja zaserwowałam je z surówką z kapusty kiszonej. 

Tagi:

obiad ryż