agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

kuleczki ryżowo-krabowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zaskakujące połączenie smaków:)

kuleczki ryżowo-krabowe

Składniki:

kuleczki ryżowo-krabowe

 

  • Paluszki krabowe 1 opakowanie
  • ryż 1 szklanka
  • groszek świeży 1/2 szklanki
  • pomidor 2 szt

 

Sposób przygotowania:

kuleczki ryżowo-krabowe
Szklankę ryżu zalać 2 szklankami wody i doprowadzić do wrzenia. gotować 10 minut, wyłączyć, przykryć przykrywką i odstawić w ciepłe miejsce tzw "pod pierzynę" na godzinkę. W tym czasie pokroić w drobną kostkę paluszki krabowe oraz pomidora. W garnuszku zagotować wodę , wrzucić groszek i gotować minutę. Odcedzić i przelać zimna wodą. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kulki. Podawać z sosami według upodobań. Smacznego:)

Tagi:

ryż