Sposób przygotowania:
Kulki
Ziemniaki solimy, gotujemy. Krychamy dodajemy 1 jajko i 2-3 łyżki mączki ziemniaczanej, wszystko mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Mięso mielone smażymy na miazgę i odstawiamy do ostygnięcia. Paprykę i cebulę drobno posiekaną smażymy. Do miski wrzucamy mięso, paprykę , cebulę i drobno posiekaną natkę pietruszki wszystko mieszając. Następnie przyprawiamy(do smaku). Kiedy ziemniaki są już chłodne układamy z nich płaskie placki (wielkość dłoni) i nakładamy na nie farsz, a następnie tworzymy kulki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju (na złoty kolor).
POLECAM!!!PODAWANIE Z JAKIMKOLWIEK SOSEM!!!
PYCHOTA
!SMACZNEGO!
POLECAM!!!PODAWANIE Z JAKIMKOLWIEK SOSEM!!!
PYCHOTA
!SMACZNEGO!
misia53
Pyza
nati1512