Kulki czekoladowe 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kulki czekoladowe obtoczone herbatnikami, kokosem lub kolrową posypką

Kulki czekoladowe 2 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kulki czekoladowe 2

 

  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka mleka w proszku
  • 1 szklanka czekolady w proszku
  • 2 łyżki wódki
  • herbatniki
  • kolorowa posypka
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Kulki czekoladowe 2
Do miski dodajemy miękkie masło następnie wsypujemy cukier puder oraz jogurt naturalny na końcu mleko w proszku oraz czekoladę wyrabiamy ciasto ręką na końcu dodajemy wódkę. Z przygotowanego ciasta za pomocą ręki formujemy małe kuleczki. Przygotowane kuleczki obtaczamy według uznania. Można w pokruszonych herbatnikach, lub wiórkach kokosowych oraz gotowej posypce kolorowej. Obtoczone i przygotowane kuleczki wkładamy do lodówki na 30 min. żeby stężały
Kulki czekoladowe 2
Przygotowane ciasto na kuleczki czekoladowe
Kulki czekoladowe 2
Z ciasta formujemy małe kuleczki obtaczamy
Kulki czekoladowe 2
Kuleczki można obtaczać w wiórkach kokosowych
Kulki czekoladowe 2
Obtaczanie kuleczek w gotowej posypce kolorowej

Tagi:

czekolada