jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Bakaliowe kulki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Kulki są sycące, pyszne i zdrowe. Podaje je dzieciom, gdy mają ochotę na coś słodkiego. Słodko, a jednocześnie zdrowo - taki opis najbardziej do nich pasuje.

Bakaliowe kulki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bakaliowe kulki

 

  • Składniki ( około 20 kulek):
  • 1 szklanka daktyli,
  • 0,5 szklanki rodzynek,
  • 0,5 szklanki fig,
  • 1/3 szklanki łuskanego słonecznika,
  • 1 szklanka orzechów włoskich,
  • Wiórki kokosowe, oraz zmielone orzechy do obtoczenia

 

Sposób przygotowania:

Bakaliowe kulki
Bakalie odpakowujemy a następnie mieszamy ze sobą . Gotowe przekładamy do malaksera (robota kuchennego). Miksujemy całość do rozdrobnienia suszonych owoców . Gdy bakaliowa masa da się już lepić, przestajemy miksować. Toczymy z niej kulki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy: część w kokosie, a część w orzechach.
Bakaliowe kulki
bakalie przekładamy do malaksera i miksujemy