pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Kulki mielone na grillu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z mieloną cebulą i pastą paprykową

Kulki mielone na grillu

Składniki:

Kulki mielone na grillu

 

  • 60 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego
  • pieprz, sól
  • bazylia
  • oregano
  • 2 cebule
  • papryka ostra mielona
  • tacka paclan
  • czosnek

Sposób przygotowania:

Kulki mielone na grillu
Obrac cebulę. Drobno je posiekać. Ząbki z czosnku przecisnąć przez praskę, Wymeiszac wszysko z mięsem. Uformować z tego wałeczki długości ok. 6 cm i grubości o średnicy ok 2-3 cm. Układać rzędami na tacce paclan do grillowania. Opiekać ok. 20 minut. podczas opiekania obracać aby sie równomiernie zrumieniły.

Tagi:

mięso