patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Kulki Mielone z Pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znkomite i bardzo aromatyczne kotlety z mięsa mielonego z pietruszką, musztardą i kolendrą. Z dodatkiem płatków owsianych smakują idealnie. Jako dodatek oraz zimna przekąska.

Kulki  Mielone z Pietruszką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kulki Mielone z Pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Kulki Mielone z Pietruszką
Pietruszkę, szczypiorek i cebulę dokładnie siekam. Marchewkę trę na grubych oczkach.

W rondelku rozgrzewam łyżkę oleju. Następnie wrzucam poszatkowane zioła i cebulę oraz marchewkę, dodaję łyżkę suszonej Kolendy. Smażę ok 2 min na rumiano.

Mięso mielone przekładam do miski, dodaję płatki owsiane oraz przestygnięta marchew z ziołami i cebulą. Wszystko mieszam. Następnie dodaję ketchup i ostrą musztardę. Kolejno dodaję ser żółty oraz jajka i przyprawy w tym chilli oraz suszony czosnek. Wszystko mieszam.

Na rozgrzaną patelnię wylewam olej. Następnie foruję kulki z mięsa które lekko spłaszczam i obtaczam w grubo mielonej bułce tartej.

Smażę na rumiano z obu stron.
Kulki  Mielone z Pietruszką
Posiekaną natkę ,szczypior raz cebulę smażę.
Kulki  Mielone z Pietruszką
Do pietruszki i kolendy oraz szczyprku dodaję cebulę i marchewkę.
Kulki  Mielone z Pietruszką
Do mięsa wołowego dodaję płatki owsiane.