karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Kulki mleczno-kokosowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super kulki mleczno-kokosowe - zasmakują każdemu.

Kulki mleczno-kokosowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kulki mleczno-kokosowe

 

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 5 żółtek
  • 250g wiórków kokosowych
  • Margaryna Kasia do posmarowania formy

Sposób przygotowania:

Kulki mleczno-kokosowe
Miksujemy żółta z mlekiem skondensowanym do czasu uzyskanie jednolitej masy. Następnie masę tą przelewamy do rondelka i podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając (tak, by nie przypalić masy). Podgrzewamy tak długo, aż masa nie zacznie odchodzić od dna. Trwa to około 30 minut. Gdy masa zgęstnieje przelewamy ją do naczynia i obsypujemy wiórkami kokosowymi. Odstawiamy do wystygnięcia, najlepiej do lodówki. Gdy masa ostygnie formujemy kulki i obtaczamy je we wiórkach kokosowych. Gotowe.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego :)
Kulki mleczno-kokosowe
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania kulek mleczno-kokosowych.
Kulki mleczno-kokosowe
Zmiksowane żółtka z mlekiem skondensowanym słodzonym. Gotowe do podgrzania.
Kulki mleczno-kokosowe
Zagęszczona masa mleczna, gotowa do studzenia, obsypana wiórkami kokosowymi.