Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Kulki rafaello Agiatis

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Domowe kulki rafaello z migdałem w środku;)

Kulki rafaello Agiatis Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kulki rafaello Agiatis

 

  • Śmietana 30% - 1 szklanka
  • Cukier - 130 gram
  • Masło - 1 kostka (200g)
  • wiórki kokosowe - 200gram
  • biszkopt - 400 gram (użyłam gotowych spodów biszkoptowych)
  • migdały - 50 sztuk

 

Sposób przygotowania:

Kulki rafaello Agiatis
1. Na początku kremówkę zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do wystudzenia. 2. Gdy masa jest chłodna dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, dodajemy połowę wiórków kokosowych i wszystko razem miksujemy. 3. Biszkopt łamiemy na kawałki, wkładamy do melaksera, rozdrabniacza i mielimy na pył. dodajemy do masy kokosowej. wkładamy na co najmniej 1 godzinę do lodówki. 4. W tym czasie migdały zalewamy wrzątkiem. 5. Po godzinie obieramy migdały. 6. Wyciągamy masę kokosową z lodówki. 7. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wkładając oczywiście do środka obrany migdał. 8. Drugą połowę kokosu wysypujemy na talerz i obtaczamy w nim uformowane kulki. 9. Wstawiamy do lodówki na, co najmniej pól godziny. 10. Potem możemy cieszyć się domowej roboty rafaello:)
Kulki rafaello Agiatis
Zagotowujemy śmietane z cukrem, odstawiamy do ostudzenia
Kulki rafaello Agiatis
łamiemy na kawałki biszkopt
Kulki rafaello Agiatis
Zmiksowany biszkopt na pył
Kulki rafaello Agiatis
Gotowamasa do nadziewania migdałem;)

Tagi:

biszkopt