Sposób przygotowania:
Kulki rafaello Agiatis
1. Na początku kremówkę zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do wystudzenia. 2. Gdy masa jest chłodna dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki masło, dodajemy połowę wiórków kokosowych i wszystko razem miksujemy. 3. Biszkopt łamiemy na kawałki, wkładamy do melaksera, rozdrabniacza i mielimy na pył. dodajemy do masy kokosowej. wkładamy na co najmniej 1 godzinę do lodówki. 4. W tym czasie migdały zalewamy wrzątkiem. 5. Po godzinie obieramy migdały. 6. Wyciągamy masę kokosową z lodówki. 7. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wkładając oczywiście do środka obrany migdał. 8. Drugą połowę kokosu wysypujemy na talerz i obtaczamy w nim uformowane kulki. 9. Wstawiamy do lodówki na, co najmniej pól godziny. 10. Potem możemy cieszyć się domowej roboty rafaello:)
Elficzna
Agiatis
Dziękuję za piąteczkę, zrób koniecznie daj znać jak smakowały;)
Tit
Tit
edytaha
Agiatis
Ciesze się, że kuleczki się podobają. Warto zrobić, znikają błyskawicznie;)
Natala1210
Agiatis
Dziekuje:)
marietta