Sposób przygotowania:
Kulki ryżowe... jakby rafaello........
Cebule kroimy w kostke i podsmażamy delikatnie aż sie zeszkli na oleju.Wsypujemy wypłukany ryz i smażymy - mieszając aż sie ponownie zeszkli.
Wlewamy bulion i gotujemy ok 20 min. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę , ser, żółtka , koperek, mieszamy i studzimy.
Formujemy kulki wielkości małego włoskiego orzecha. Obtaczamy je w ubitej na sztywno pianie z białek a potem maczamy w płatkach ryżowych.
Smażymy na złoto w głębokim tłuszczu.
Podajemy jako dodatek do mięs , ryb itd
Wlewamy bulion i gotujemy ok 20 min. Następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę , ser, żółtka , koperek, mieszamy i studzimy.
Formujemy kulki wielkości małego włoskiego orzecha. Obtaczamy je w ubitej na sztywno pianie z białek a potem maczamy w płatkach ryżowych.
Smażymy na złoto w głębokim tłuszczu.
Podajemy jako dodatek do mięs , ryb itd