aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Kotlety w migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

pyszne kotlety w migdalowej panierce, podane z żółtym ryżem zabarwionym kurkumą i sałatką z patisonów.

Kotlety w migdałowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety w migdałowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety w migdałowej panierce
Pierś kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy na kotlety. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i w rozbitych drobno migdałach. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu rozcinamy woreczki, wysypujemy ryż i zabarwiamy go kurkumą. Można także dodać do gotującej się wody kurkumę.Kotlety polewamy miodem przed podaniem i posypujemy pokruszonym płatkami migdałowymi. Obok układamy żółty ryż i sałatkę z patisonów.
Kotlety w migdałowej panierce
rozbijamy kotety i rzyprawiamy pieprzem i sola
Kotlety w migdałowej panierce
obtaczamy kotlety w rozbitych migdalach .
Kotlety w migdałowej panierce
ryz po ugotowaniu mieszamy z kurkumą w misce
Kotlety w migdałowej panierce
ukladamy na talerzu ryz, miesko i salatke