Sposób przygotowania:
Kulki z mięsa mielonego z żółtym serem
Bułkę namaczamy w bulionie.W tym czasie przekładamy mięso mielone do miski,trzemy na drobnych oczkach cebulę,przeciskamy czosnek,dodajemy ser i wbijamy jajko.
Odciskamy bułkę z bulionu i dodajemy do mięsa.Wszystko razem wyrabiamy.Jeżeli masa będzie zbyt rzadka-dodajemy bułkę tartą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi rękoma formujemy kulki i po kilka sztuk smażymy na głębokim oleju,aż się zarumienią.
Odciskamy bułkę z bulionu i dodajemy do mięsa.Wszystko razem wyrabiamy.Jeżeli masa będzie zbyt rzadka-dodajemy bułkę tartą.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi rękoma formujemy kulki i po kilka sztuk smażymy na głębokim oleju,aż się zarumienią.