Sposób przygotowania:
kulki z mięsem mielonym i kapustą
Do dużego garnka wstawiamy na ogień kapustę . Gotujemy aż będzie ona miękka. Odlewamy od wody, i zostawiamy aż wystygnie.
Do garnuszka wstawiamy wodę, solimy i do gotującej wody wkładamy ryż. Gotujemy na pół miękko.
Mięso dajemy do głebokiego naczynia. Dodajemy torebeczkę ryżu.
Wystudzoną kapustę ( mała główka) drobno siekamy. I dodajemy do mięsa mielonego wraz z ryżem. Mieszamy wszystkie składniki.
Przyprawiamy do smaku : solą, pieprzem i ja daje troszkę przyprawy do kurczaka. Dokładnie mieszamy wszystko.
Wstawiamy półtora litr wody. Dodajemy kostkę rosołową. Obieramy marchew pietruszkę i trzemy do buliony na tarce na grubych oczkach.
Z masy mięsnej formujemy kulki. Wrzucamy do bulionu i gorujemy . Po 15-20 minutach dodajemy przecier. Zageszczamy maka i smietana. Solimy delikatnie i pieprzymy.
Mi najlepiej smakuje z makaronem :)
Smacznego
Do garnuszka wstawiamy wodę, solimy i do gotującej wody wkładamy ryż. Gotujemy na pół miękko.
Mięso dajemy do głebokiego naczynia. Dodajemy torebeczkę ryżu.
Wystudzoną kapustę ( mała główka) drobno siekamy. I dodajemy do mięsa mielonego wraz z ryżem. Mieszamy wszystkie składniki.
Przyprawiamy do smaku : solą, pieprzem i ja daje troszkę przyprawy do kurczaka. Dokładnie mieszamy wszystko.
Wstawiamy półtora litr wody. Dodajemy kostkę rosołową. Obieramy marchew pietruszkę i trzemy do buliony na tarce na grubych oczkach.
Z masy mięsnej formujemy kulki. Wrzucamy do bulionu i gorujemy . Po 15-20 minutach dodajemy przecier. Zageszczamy maka i smietana. Solimy delikatnie i pieprzymy.
Mi najlepiej smakuje z makaronem :)
Smacznego