paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Kulki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne i chrupiące kulki ziemniaczane które można podawać do ryb, mięs zamiast tradycyjnych ziemniaków.

Kulki ziemniaczane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kulki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kulki ziemniaczane
Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wycedzić, pozostawić aby wystygły. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulkę, którą później dodać do ziemniaków. Ziemniaki z cebulką przekręcić przez maszynkę. Wymieszać ziemniaki z łyżką mąki. Formować małe kulki, które obtoczyć we wcześniej roztrzepanym jajku i bułce tartej. Rozgrzać tłuszcz i smażyć w nim kulki ziemniaczane na złoty kolor.
Kulki ziemniaczane
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć cebulkę, którą później dodać do ziemniaków.
Kulki ziemniaczane
Formować małe kulki, które obtoczyć we wcześniej roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Kulki ziemniaczane
Rozgrzać tłuszcz i smażyć w nim kulki ziemniaczane na złoty kolor.