pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kuminowa kapusta kiszona na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

super dodatek do przygotowanego obiadu

Kuminowa kapusta kiszona na słodko Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kuminowa kapusta kiszona na słodko

 

  • kapusta kiszona 250g
  • cukier 2 szczypty
  • olej lniany 2 łyżki
  • cebula 1
  • kmin rzymski 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kuminowa kapusta kiszona na słodko
Kapustę odsączamy z soków. Dodajemy drobno pokrojoną cebulkę. Posypujemy cukrem i polewamy olejem lnianym. Dodajemy jeszcze roztarty w palcach lub lekko utłuczonym w moździerzu kmin. Wszystkie składniki mieszamy. Odstawiamy na 20 minut do lodówki. Przed spożyciem mieszamy ponownie, ponieważ olej ma tendencję do opadania na spód. Smacznego.
Kuminowa kapusta kiszona na słodko
Wszystkie składniki łączymy w miseczce zgodnie z opisem
Kuminowa kapusta kiszona na słodko
Składniki dokładnie mieszamy aby smaki się dopełniły