Kura smażona po wiedeńsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z dodatkiem frytek,ziemniaków puree lub grzanek smażonych,warzyw gotowanych i sałat.

Kura smażona po wiedeńsku

Składniki:

Kura smażona po wiedeńsku

 

Sposób przygotowania:

Kura smażona po wiedeńsku
Oczyszczoną i umytą kurę włożyć do rondla,osolić,zalać wrzącą wodą,dodać kilka ziarn pieprzu oraz umyć,obrane i opłukane warzywa i ugotować pod przykryciem(ok.30 min). Warzywa wykorzystać do przyrządzenia sałatki,a ostudzoną kurępokrajać na równe porcje,oprószyć mąką,maczać w rozkłóconym jaju i otaczać w bułce tartej.Wkładać na patelnię z rozgrzanym tłuszczem zrumienić na jasnozłoty kolor,układać na półmisku,ozdabiając listkami sałaty.

Tagi:

tarta