Sposób przygotowania:
Okrągła galareta z kury
Filet z kurczaka myjemy wkładamy do garnka zalewamy wodą ,dodajemy marchewkę,seler,por ,sól ,pieprz ,listek laurowy i ziele angielskie gotujemyna małym ogniuaż mieso będzie miękkie. Korniszon kroimy w kostkę,z marchewki wycinamy gwiazdki,kukurydzę i groszek odsączamy. Ugotowane mięso kroimy w kostkę. Zelatynę moczymy w zimnej wodzie. Wywar1litr przelewamy przez sitko stawiamy na kuchence dodajemy cukier,ocet zagotowujemy jezeli trzeba mozna jeszcze doprawić . Do zagotowanej zalewy 1 litr dodajemy zelatynę mieszamy aż zelatyna się rozpusci.Specjalną foremkę smarujemy lekko olejem,Na spód dajemy gwiazdki z marchewki ,kukurydzę ,groszek ,korniszon ,mięsko i jeszcze pozostałą kukurydzę ,groszek ,korniszon i mięso .Całość zalewamy zalewą. Odstawiamy najlepiej do następnego dnia do lodówki. Przed podaniem wykładamy na talerz.
cris
edytaha
gosia56
Dziękuję ;)
msewka
gusia1000
Bo
Wygląda pysznie :))
Ślicznie podana :)
gosia56