aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Kurczaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wspaniałe kurczaczki na wielkanocny stół

Kurczaczki

Składniki:

Kurczaczki

 

  • 3-4 jajka
  • 2 łyżeczki kremu Dijonnaise
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka wody
  • szczypta pieprzu
  • szczypta soli
  • dziób: marchewka
  • oczy: czarna oliwka

Sposób przygotowania:

Kurczaczki
Gdy zobaczyłam te kurczaczki na blogu Paleta Smaku, musiałam je wykonać ;) Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną obieramy ze skorupek, odcinamy górną część białka i delikatnie małym widelczykiem wyciągamy żółtka. Żółtka mieszamy z kurkumą, kremem Dijonnaise, wodą, solą oraz pieprzem. Nadziemy białka takim żółtkowym farszem. Z pozostałego farszu lepimy kuleczki, wkładamy wycięty trójkącik z plasterka marchewki jako dziób i kawałki czarnej oliwki jako oczka. Układamy główki, a na nie odcięte wczęśniej białko.

Tagi:

jajko jajka