Sposób przygotowania:
Kurczak a'la BBQ
Przygotowujemy mieszankę przypraw, łącząc sól, pieprz cayenne, ostrą i słodką papryką mieloną i czosnek granulowany w równych proporcjach.
Podudzia z kurczaka opłukujemy, osuszamy, nacieramy mieszanką przypraw. Mięso polewamy olejem, odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy sos. Śliwki kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z oliwą, sosem sojowym, śliwkami, dodajemy sól i pieprz, podgrzewamy ok. 30 minut. Następnie sos blendujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy krótko podudzia. Przekładamy je do natłuszczonej blachy, zalewamy sosem. Pieczemy ok.50 minut w 190 st.C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Podudzia z kurczaka opłukujemy, osuszamy, nacieramy mieszanką przypraw. Mięso polewamy olejem, odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy sos. Śliwki kroimy w kostkę. Ketchup łączymy z oliwą, sosem sojowym, śliwkami, dodajemy sól i pieprz, podgrzewamy ok. 30 minut. Następnie sos blendujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy krótko podudzia. Przekładamy je do natłuszczonej blachy, zalewamy sosem. Pieczemy ok.50 minut w 190 st.C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.